Åpningstider 

man: stengt
tirs-fre:
12.00 - 16.00
lør - søn:
stengt

 

Priser

Voksen 150,-
Student 100,-
Barn (under 12år) gratis

Forside / Undervisning / Universitet og høgskoler

Universitet og høgskoler


Falstadsenteret tilbyr undervisning til studenter fra universitet, høgskole, folkehøgskole og fagskole. Undervisningsoppleggene varer normalt i fire timer.

Alfred Flønes: Lærerfanger på oppstilling i Falstad fangeleir 1942

Lærerstudenter

Lærerstudenter får en introduksjon til stedets historie og undervisningsressurser. Det er fokus på refleksjoner rundt didaktiske muligheter og utfordringer ved Falstad og lignende historiske steder som læringsarenaer. Studentene får innblikk i senterets pedagogiske virksomhet og det faglige bakteppet for undervisningstilbudet.

Helsefagstudenter

Undervisningsopplegget for studenter innen vernepleie og andre helsefag tar utgangspunkt i Falstadhistorien, og tilrettelegger for etiske diskusjoner rundt menneskeverd og egen profesjonsutøvelse.

Historie og kulturminneforvaltning

Studenter i historie og kulturminneforvaltning tilbys undervisningsopplegg med fokus på Falstad som minnested og ulike sider av stedets historie. Historiebruk, minnekultur og historiebevissthet er sentrale elementer i undervisningen. Undervisningsoppleggene inkluderer arbeid med praktiske og aktuelle caser knyttet til arkiv og museum.

Bacheloroppgaver og masteroppgaver

Falstadsenteret har materiale knyttet til stedets historie i flere epoker, minnekultur og undervisning som kan egne seg til oppgaveskriving for studenter i lærerutdanning, historie, kulturminneforvaltning og andre fagretninger. Ta kontakt med faglig leder Ingvild Hagen Kjørholt for mer informasjon.