Åpningstider 

man: stengt
tirs - fre: 12.00 - 16.00
lør - søn: stengt

Siste dag med åpent før jul: 
Fredag 16. desember

Priser

Voksen 150,-
Student 100,-
Barn (under 12år) gratis

Forside / Planlegg besøket / Uteområdet og Falstadskogen

Uteområdet og Falstadskogen


Et besøk til Falstadsenteret kan inneholde mye mer enn selve hovedbygningen. Området som en gang var tilknyttet SS Strafgefangenenlager Falstad inkluderer både den tidligere kommandantboligen, Falstadskogen og mer til.

Falstadskogen

Falstadskogen er i dag et fredet minnested over de som ble henrettet i skogen i årene 1942–43. I skogen kan man i dag se flere minnesmerker over ofrene, og følge stier forbi pyramidene som markerer de tidligere gravstedene.

Det er en egen parkeringsplass ved Falstadskogen, men det går også en tursti mellom Falstadsenteret og minnestedet i skogen som er fin gå på sommerhalvåret.

Virtuell rekonstruksjon av leirlandskapet

Falstadsenterets digitale opplevelse tar deg med tilbake i tid og viser deg leirlandskapet slik det så ut ved frigjøringen i mai 1945. Ved hjelp av spesialutviklet XR-teknologi og vår ipad kan du vandre omkring i et virtuell utgave av SS Strafgefangenenlager Falstad. Omkring i det digitale landskapet vil du finne flere tidsvitneskildringer og historier fra 1941–1945.

Tablets with the digital reconstruction can be borrowed from the reception desk.

Kommandantboligen

Nordøst for Falstadbygningen ligger den tidligere kommandantboligen, bygget av fanger for den tyske leirledelsen i 1943. Bygget ble brukt som bolighus helt fram til 2011. Høsten 2020 åpner kommandantboligen som Falstadsenterets nye formidlingsarena. Her vil du kunne utforske husets historie og temaet makt i en ny utstilling i kjelleren. Du vil også kunne tilbringe tid i stuene i første etasje, og i den frodige hagen utenfor.

Falstadstien

Falstadstien er en stiforbindelse mellom Falstadsenteret og Falstadskogen, etablert i 2012. Med oppgruset underlag og tyve broer over Byaelva, egner den seg godt for barnefamilier.