Åpningstider 

man: stengt
tirs - fre: 12.00 - 16.00
lør - søn: stengt

Siste dag med åpent før jul: 
Fredag 16. desember

Priser

Voksen 150,-
Student 100,-
Barn (under 12år) gratis

Tematisk guiding


Våre tematiske guidinger tar gjestene med på en vandring. Bli med guiden rundt på området, både innomhus og utomhus, og få innblikk i stedets historie gjennom fotsporene til en av menneskene som opplevde fortidens Falstad. De tematiske vandringene tilbys til faste tidspunkt i sommermånedene, men er kun tilgjengelig ved bestilling resten av året.

Tidsbruk: Guiding foregår nå kun på bestilling for grupper, og under forutsetning om ledig kapasitet. varighet ca 1 time.
Pris: For grupper inntil 6 pers: kr 1500,-
For grupper over 6 pers: kr 175,- pr pers.
Antall: Maks 20 deltakere pr vandring.
Tilgjengelig for bevegelseshemmede, men gi oss gjerne beskjed slik at vi best kan ta hensyn til dette.

Alle våre guidinger må forhåndsbestilles.

En ensom sang fra kjelleren

Eilif Rye Pisani var nettopp fylt 16 år da foreldrene hans sendte ham til Falstad skolehjem i 1940. Allerede som 15-åring hadde han begynt å skulke skolen og drikke brennevin med kameratene i Bergen. Han stjal fra foreldrene og var stri og ulydig.

I løpet av krigen gjør han tjenester for nazistene mot betaling i promille. Hvem var denne skolehjemsgutten? Hvordan og hvorfor havnet han på «feil side»? Og fortjente han straffen han fikk?

Dette er en sann historie om utenforskap og radikalisering.

kontakt resepsjonen for bestilling og eventuelle spørsmål.

Flukten fra Falstad

Sommeren 1944 flyktet Rolf Nevermo fra fangeleiren Falstad ved å iscenesette sin egen drukning. Han hadde da vært i nazistenes fangenskap siden 1941, etter at Henry Rinnan hadde infiltrert det kommunistiske motstandsmiljøet i Trøndelag.

Gjennom et rikt arkivmateriale av blant annet brev, dagboknotater, gjenstander og beretninger nøster vi opp i historien om elektrikeren, motstandsmannen og flyktningen Rolf Nevermo.

kontakt resepsjonen for bestilling og eventuelle spørsmål.

Ønsker du å kombinere et guideopplegg med f.eks lunsj eller middag for gruppen din? Skal du ha seminar, slektstreff eller andre typer sammenkomster? Ta kontakt for skreddersydde tilbud!