Forside / Opplev Falstad / Naturopplevelser

Naturopplevelser


Falstadsenteret ligger i den trivelige bygda Ekne i Levanger. Stedet er omgitt av et vakkert kulturlandskap og et ypperlig turterreng som byr på gode naturopplevelser. Her finnes merkede DNT-løyper og -hytte, flere flotte lokale turstier, fugletårn og klatrefelt med nær 100 ruter. Området byr også på muligheter for sjø- og innlandsfiske, samt en fin marina med utleiemuligheter.

Turstier på Ekne

Falstadstien er en stiforbindelse mellom Falstadsenteret og Falstadskogen, etablert i 2012. Med oppgruset underlag og tyve broer over Byaelva, egner den seg godt for barnefamilier.

Det finnes dessuten merkede DNT-løyper og flere andre lokale turstier i Falstadsenterets nærområde. Sjekk turtips på nettstedet UT.no.

Mange av stipartiene er egnet for terrengsykling. Se Norwegian Mountain Bike Map for anbefalte ruter og vanskelighetsgrad.

Treetop Ekne

Treetop Ekne

Kom enda tettere på naturen ved å overnatte i et svevetelt over bakken omgitt av skogens ro. Dette er en ettertraktet naturopplevelse utenom det vanlige, og ildsjelene bak Treetop Ekne jobber stadig med videreutvikling og nye ideer. Følg de på facebook for å se mer.

Booking på airbnb: https://abnb.me/NoO8wQusfjb

Utkikkstårn på Våttåberget

På Våttåberget mellom Ronglan og Ekne finnes et tolv meter høyt utkikkstårn med en fantastisk utsikt. Plassen er en kjent Ti på topp-post for turgåere i området.

Tårnet er bygget på dugnad, i et samarbeid mellom Ronglan IL, Ekne IL, Skogn bondelag, Ekne bondelag, bygdekvinnelaget på Ronglan og Sørheim maskin. Nyt naturopplevelsen fra toppen av Ekne!

Klatrefelt

Klatrefeltet på Ekne ligger i Purvika, ca 8 km fra Falstadsenteret. Feltet byr på godt over 100 ruter for både nybegynnere og mer erfarne sportsklatrere. Les mer på nettsiden til Håmmår’n Fjellsportklubb.

Fugletårn

Ei fuglebu er satt opp like ved butikken på Ekne. Herfra er det god utsikt til det meste av Falstadbukta fuglefredningsområde. Dette er et stort og langstrakt fjære- og gruntvannsområde, som grenser til dyrket mark og gråorskog. Stedet tiltrekker seg mengder av gjess, ender og vadefugler i trekkperiodene. Høsttrekket er det mest omfattende. (Foto: Magne Husby)

Ekne marina

Ekne er ei lita bygd med et aktivt båtmiljø. Her er det gode muligheter for en maritim naturopplevelse. Se nettsiden til Ekne småbåtforening for informasjon om fasiliteter og arrangement i havneanlegget.

Opplev mer av innherred

Hvor går turen videre etter et opphold på Ekne?
Visit Innherred hjelper deg med å finne flere av regionens gode opplevelser, skjulte skatter og tips for turen videre. Se nettsiden til visitinnherred for mer informasjon.