Forside / Klassetur med mening

Klassetur med mening


Falstadsenteret tilbyr klasseturer utenom det vanlige til ungdoms- og videregåendeelever. I en tid hvor vi opplever uro og usikkerhet kan klassen ta turen til landlige omgivelser i Trøndelag. Falstadsenteret er et flott sted for klassetur i Norge hvor samhold, sosialt samvær, læring og demokrati er i fokus. En klassetur med mening i trygge omgivelser.  

Klassen får bo på selve minnestedet – en tidligere fangeleir etter andre verdenskrig. Her får de utforsker historien sammen med senterets pedagoger. Falstadsenteret tilbyr overnattingsrom med hotellstandard, moderne fasiliteter og aktiviteter for ungdom i landlig natur. 

Klassetur med mening gir tid og rom for refleksjon. Ungdommene får tilegnet seg historisk kunnskap, stille spørsmål og diskutere hva fortiden betyr i dagens samfunn. 

Velkommen til en unik opplevelse på historisk grunn!

Velg et alternativ etter dine ønsker

Dagsbesøk

Klassen får en introduksjon til Falstads historie og får utforske museets utstillinger. Elevene får prøve den digitale rekonstruksjonen av den tidligere fangeleiren og det blir mulighet for besøk i den restaurerte kommandantboligen på området.

  • Undervisning av pedagoger
  • Lunsjbuffet

Kr. 495,-/pers.

Overnatting èn natt

Klassen får en introduksjon til Falstads historie og får utforske museets utstillinger. Elevene får prøve den digitale rekonstruksjonen av den tidligere fangeleiren og det blir mulighet for besøk i den restaurerte kommandantboligen på området. Klassen får prøve demokratiske ferdigheter i “Handelsspillet”

  • Overnatting
  • Frokost, lunsj, middag og kveldsmat/godis
  • Undervisning av pedagoger

Kr. 1650,-/pers.

Inkl overnatting for Inntil tre voksne i enkeltrom uten tillegg i pris.

Overnatting flere netter

Klassen får en introduksjon til Falstads historie og får utforske museets utstillinger. Falstadsenteret viser den digitale rekonstruksjonen av den tidligere fangeleiren og det blir mulighet for besøk i den restaurerte kommandantboligen på området. Klassen får prøve demokratiske ferdigheter i “Handelsspillet”. Tilbudet inkluderer også fri leik med utlån av spill og utstyr til utendørs aktivitet som frisbee, fotball, fiskestenger m.m.

  • Overnatting
  • Frokost, lunsj, middag og kveldsmat/godis
  • Undervisning av pedagoger

Kr. 1450,-/pers./natt

Inkl overnatting for Inntil tre voksne i enkeltrom uten tillegg i pris.

Hvorfor klassetur til Falstad?

Klasseturer Falstadsenteret. Ytringsfrihet. Foto: Falstadsenteret

Bygge samhold og fellesskap

Ved å legge klasseturen til Falstadsenteret får ungdommene en helhetlig opplevelse som bygger samhold, fellesskap og demokratiske ferdigheter. Møtet med minnestedet gir en historisk bevissthet knyttet til fangehistorie fra andre Verdenskrig, mens omgivelsene, de sosiale aktivitetene og vertskapet gir tid og rom for refleksjon, samtaler, samhold og vennskap i trygge rammer.

Tilegne kunnskap

Som en tidligere fangeleir etter andre Verdenskrig formidler Falstadsenteret en sterk historie med direkte forbindelser til de store fangeleirene på kontinentet. Totalt satt 4200 fanger fra rundt 15 forskjellige nasjoner i fangenskap i SS Strafgefangenlager Falstad. I dag er dette et menneskerettighetssenter, museum og minnested hvor læring, refleksjon og samtaler er i fokus. Gjennom et besøk her får elevene bli kjent med fortidens hendelser og mennesker på historisk grunn samtidig som det er åpent for å diskutere hva fortiden betyr for oss i dag.

Klassetur Falstad Kunnskap og undervisning
Klassetur - Minner

Verdifulle minner for livet

Falstadsenteret ligger i landlige omgivelser i bygda Ekne i Trøndelag. Bygda kan by på et vakkert landskap, fred og ro, men også bading, fisking, klatring, fotball, frisbee og mye mer. Å dele opplevelser med andre gir grobunn for samtaler, og fellesskap med sterke bånd. På klasseturene legges det opp til et minneverdig opphold med gode opplevelser.

PS. Hos utdanningsdirektoratet kan skoler søke om tilskudd til klasseturen.

Noe mer du lurer på?
Ta kontakt for spørsmål eller send oss en forespørsel via skjemaet under:

Send oss en forespørsel om bestilling

Send oss en forespørsel om Klassetur, så skal vi gjøre så godt vi kan for å etterkomme ønskene deres

Navn på skole
Navn på kontaktperson
Email til kontaktperson
Ditt telefonnr
Antall
Klassetrinn
Velg hvilken pakke dere foretrekkerDatoønsker
Annet
Takk for din forespørsel! Vi sender deg et svar så fort vi har fått gått undersøkt dine ønsker og behov opp mot vår kapasitet. Vennlig hilsen Falstadsenteret
Det har dessverre oppstått en feil ved innsending av dette skjemaet. Vennligst sjekk om alle obligatoriske felt er utfylt og prøv igjen. Om du fortsatt får feilmelding kan du ta kontakt med oss på hotell@falstadsenteret.no eller tlf 74 02 80 40

Vilkår for bestilling av klassetur

Vi har stor pågang, og anbefaler å bestille klasseturen så tidlig som mulig. Vi gjør det vi kan for å etterkomme deres ønsker, men må likevel ta forbehold om kapasitet.

Avbestilling må skje senest 6 uker før ankomstdato, men mindre justeringer av antall kan tilpasses også etter avbestillingsfristen har gått ut. 

Dere må selv bestille transport for klasseturen, men vi ordner med all matservering.

Husk at det er mulig å søke om tilskudd til klassetur hos utdanningsdirektoratet.

Hvis dere har noen spørsmål er det bare å ta kontakt, så skal vi hjelpe dere så godt vi kan.

E-post: hotell@falstadsenteret.no
Telefon: (+47) 74 02 80 40

Falstadsenteret. Kjenn din historie, skap vår framtid