Forside / Prosjekter / Kulturmøter

Kulturmøter


Prosjektet «Kulturmøter» er en del av Falstadsenterets satsning på målgruppen unge minoritetsspråklige. Målet er å lage et sosialt møtested hvor ungdom i Trøndelag – både de som er oppvokst her og unge asylsøkere – kan møtes og bli kjent på tvers av språklig, kulturell og religiøs bakgrunn. Vi bruker museet og minnestedet som arena og inviterer årlig til to helgesamlinger med utgangspunkt i skriving og filmskaping. Samlingene inkluderer kreativt arbeid, måltider, sosiale aktiviteter og overnatting.

Samarbeidspartnerne våre, forfatterne Ingrid Storholmen og Asieh Amini og filmregissør Hallvar Witzø, har alle lang erfaring med å holde kurs for ungdommer. Falstadsenterets pedagoger har ansvar for å lage et sosialt program og skape en trygg sosial atmosfære. Her skal det være morsomt, sosialt og inspirerende å tilbringe en helg!

Tospråklig skriveverksted arrangeres om våren. Vi legger til rette for at man skal kunne skrive på alle språk. Kurslederne veileder på norsk og farsi / dari. Filmverkstedet foregår om høsten.

Verkstedene begynner lørdag morgen og avsluttes søndag ettermiddag. Måltider og overnatting på Falstadsenteret fra lørdag til søndag er inkludert i programmet. Tilbudet er gratis og alkoholfritt.

«Kulturmøter» har vært gjennomført siden 2017 med støtte fra Utlendingsdirektoratet og Levanger kommune. Prosjektet har vært gjennomført i samarbeid med forskningsmiljøer ved NTNU. Se mer om forskningsprosjektene Language, Integration, Media og Barndom i krisetid: Litterære representasjoner og didaktiske implikasjoner.

Et eget nummer i Falstadsenterets skriftserie presenterer vårt kreative skriveverksted våren 2017.