Forside / Utstillinger / Maktens ansikter

Maktens ansikter


Utstillingen «Maktens ansikter» ble åpnet for publikum 27. juni 2021, og kan besøkes i senterets åpningstid.

Utstillingen Maktens ansikter i kommandantboligen på Falstadsenteret
Foto: Arnhild Jordet

Utstillingen befinner seg i kommandantboligens kjelleretasje, hvor den tyske leirledelsen under andre verdenskrig hadde sin offisersmesse, peisestue, bar, kjegle- og skytebane, og tilfluktsrom. Utstillingen er i stadig utvikling for bruk i undervisning og workshop-aktiviteter. Den legger til rette for utforsking av historier om overmakt, avmakt og motmakt i SS-leiren Falstad. Med historien som utgangspunkt, inviterer den til refleksjon og samtaler om sammenhenger mellom makt, handlingsrom, valg og ansvar. 

Utstillingen er skapt av Falstadsenteret i tett samarbeid med arkitektene Carle Lange og Oliver T. Edwards (Doyo Group AS).

Du er også velkommen inn i husets hovedetasje, hvor de opprinnelige stuene og soverommene til kommandanten og hans nærmeste underordnede er omgjort til et uformelt verktsedsareal for utforskende, kreative aktiviteter og gode samtaler. Her kan du slå deg ned og tilbringe tid, diskutere med andre besøkende, lese i en bok eller slappe av med en kopp kaffe. I bokhyllene finner du et rikt utvalg bøker fra Falstadsenterets bibliotek, som du kan lese i på stedet eller låne med deg hjem.  

Kommandantbolig_maktens ansikter Foto: Anton Wagner
Kommandantbolig_maktens ansikter Foto: Anton Wagner
Kommandantbolig_maktens ansikter Foto: Anton Wagner
Kommandantbolig_maktens ansikter Foto: Anton Wagner
maktens ansikter kommandantboligen

Foto: Anton J. Wagner