Forside / Utstillinger / Fortellinger om flukt

Fortellinger om flukt


Denne studieutstillinga tar tak i en dagsaktuell tematikk gjennom åtte flukthistorier fra andre verdenskrig.

Over 68 millioner mennesker er på flukt i verden i dag. Ikke sida andre verdenskrig har tallet på flyktninger vært større enn det er i vår tid. Studieutstillinga «Fortellinger om flukt», tar tak i både det historiske og det dagsaktuelle rundt situasjonen vi befinner oss i. Utstillinga gir publikum et innblikk i åtte flukthistorier fra andre verdenskrig, og inviterer til utforsking av disse historiene.

Utstillinga viser fram historiske kilder gjennom tekst og bilde, men består dessuten av både visuelle og fysiske formuttrykk laga av tegneseriekunstner John Jamtli, videokunstnerne Lena Katrine Sokki og Tobias Liljedahl, trekunstner Tore Reisch og grafiske formgivere i Albuerom og på Falstadsenteret.

Utstillinga er tilrettelagt for 13 år og oppover og den passer godt for barn/barnebarn og foreldre/besteforeldre sammen.

Gjennom høst, vinter og vår gjør vi oppmerksom på at utstillinga benyttes til undervisning av skoleelever frem til kl 14.00 hver dag, noe som kan medføre at det er litt ekstra liv i utstillingslokalet. Utstillinga er åpen for besøkende selv om det er undervisning i lokalet. Mellom kl 14–16 hver dag, og kl 12–17 på søndager kan utstillinga oppleves uten elever/studenter til stede.

Hjertelig velkommen!