Forside / Arrangementer / Utilslørt
25. juni 2018 - 25. juni 2018

Utilslørt


Kl 18.00 på Falstadsenteret.

Hvordan er det å komme ut som homofil i godt voksen alder? Har økt åpenhet og opplysning bidratt til at det i dag er problemfritt å stå frem? Eller finnes det fremdeles fordommer og barrierer som bidrar til at noen velger å undertrykke sin egen seksualitet?

Med utgangspunkt i et kunstprosjekt under utvikling, inviterer Kortreist dansefestival til seminar på Falstadsenteret. Panelet består av dansekunstner Terje Tjøme Mossige, artist og tegnspråktolk Håvard Kalseth, filmkunstner Andres Heger-Bratterud, scenekunstner og koreograf Maja Roel. Det blir visning av Bratteruds kortfilm «Courted» med påfølgende innlegg fra regissøren og panelet. Moderator er Håvard Kalseth.

Terje Tjøme Mossige er utdannet ved Statens balletthøgskole 1984-1987. Har siden endt utdannelse jobbet som dansekunstner i mange ulike konstellasjoner, med norske og utenlandske koreografer. Turnert i inn- og utland, Europa, Afrika, Amerika og Asia. Etablerte i 2002 dansekompaniet TOYBOYS og har produsert 11 helaftens forestillinger som alle har hatt premiere i Oslo, blitt spilt i Bergen, Stockholm, Mexico og på Cuba. I 2011 på turné med Riksteatret med forestillingen «The man at the tramstop». Mottatt 2 3-årige arbeidsstipend, flere reisestipend og mottaker av Gamlengsprisen i 2006.

Håvard Kalseth er utdannet danser (Bachelor of Arts, Den Norske dansehøyskole) og Tegnspråktolk (Bachelor of sign language inrerpretation). Han har i flere år jobbet som artist, danser og koreograf. Håvard har medvirket i flere DKS produksjoner men også produsert flere egne forestillinger : ”Wonderland” (2006) ”Trønderbrura” (2009) ”Glam in a box” (2011) og ”Dragopera” (2012).Under Kortreist dansefestival skal han ha premiere på sin nye forestilling ”Sirkusprinsessa”. Siden 2015 har Håvard også jobbet som tegnspråktolk for døve og døvblinde (tolketjenesten Oslo og Akershus).

Andres Heger-Bratterud har en mastergrad fra London Film School, filmproduksjonsstudier fra NYC, og en bachelorgrad i filosofi og psykologi fra UiO. Han har skrevet og regissert oppdrags- og reklamefilm i Oslo i over ti år, for blant andre Gyro og Sølvsuper, og har de siste årene fokusert spesielt på fiksjon. Han skriver for tiden spillefilmmanus, og utvikler drama-serien LASTER sammen med Ape&Bjørn.

Maja Roel jobber freelance som scenekunstner og koreograf med base i Oslo. Hun har både en teoretisk og praktisk utdannelse innenfor scenekunst, fra Høyskolen for Scenekunst i Amsterdam, Skolen for Samtidsdans og Universitetet i Oslo (teatervitenskap). Roel har siden 2005 mottatt støtte fra Norsk kulturråd og andre instanser til å utviklet en rekke sceniske verker som blant annet har angrepet ulike tema som døden, ondskap, kjønn, markedsliberalisme og det lekende mennesket. Hun har arbeidet både i tradisjonelle scenerom og stedspesifikt blant annet på en kjørende buss, på en helikopterlandingsplass på et sykehus og på en øy i Oslofjorden. Hennes neste prosjekt Vi var her har utøvere i fem generasjoner og har premiere i oktober 2018 på Brageteateret. Maja Roel ble i 2013 tildelt treårig arbeidsstipend for yngre/nyetablerte kunstnere fra Statens kunstnerstipend. Hun er en del av scenekunst kollektivet Soria laboratoria på Torshov. www.majaroel.no

«Courted» (2017)
Courted handler om en 72 år gammel Jehovahs Vitne som har undertrykt legningen sin hele livet og gradvis blir avslørt av sitt religiøse fellesskap for å treffe en gift mann i skjul. Dette resulterer i både pinlige, morsomme, og konfronterende situasjoner, på veien mot et avgjørende valg.

Hovedkarakteren står i et ekte dilemma – nemlig at det vil bli negative konsekvenser uansett hva han velger. Målet mitt med filmen har vært at valget han ender opp med å ta, og måten han tar det på, vil reflektere så sant som mulig hvordan dette kunne skjedd i den virkelige verden – selv om det er tragisk – for å sette et søkelys på faktiske mennesker som befinner seg i lignende situasjoner i ulike religiøse, konservative, eller direkte homofobe miljøer.

Inngang: 100,-

Seminaret arrangeres av Kortreist Dansefestival.

Trailer: