Forside / Arrangementer / Tilføyelser
10. september 2016 - 18. september 2016

Tilføyelser


 Kroppen tas i bruk på nytt vis når tidsvitnefortellingene blir vandreforestilling

Over 4200 fanger fra mer enn 15 nasjoner satt fengslet på Falstad under krigen. I 1942-43 ble over 200 fanger henrettet og lagt i massegraver. Den dag i dag finnes det ukjente graver i skogen. Komponist Nils Petter Molvær og koreograf Anna Hegdahl har dykket ned i Falstadsenterets tidsvitnemateriale og laget en unik forestilling som rører ved essensen i det å være menneske.

Som publikummer kommer du tett inn på de sterke opplevelsene til menneskene som satt i fangenskap. Siden mye er uuttalt og ikke kan fortelles med ord, holdes mye informasjon tilbake. Når vi tier, tar den sansende kroppen over. Slik bidrar Tilføyelser til en større forståelse av hvordan det er å være menneske i en umenneskelig situasjon.
Tilføyelser rører både ved de brutale overgrepene som skjedde, og de nære båndene som ble knyttet. Den kraftfulle musikken danner sammen med bearbeidede omgivelser et rom som danserne kan uttrykke seg i.

Praktisk informasjon

Forestillingen er en vandreforestilling hvor vi klokken 1900 går sammen fra Falstadsenteret og opp til Falstadskogen, hvor forestillingen starter. Publikum og aktører går sammen fra skogen og ned til gresset utenfor Falstadsenteret. Forestillingen avsluttes inne i Borggården.

Publikum skal gå mellom de ulike lokasjonene, men har du behov for bil legger vi til rette for det. Det er mulighet til å sitte under avslutningssekvensen i Borggården, ellers vil det være begrenset med sittemuligheter.

Forestillingen varer i ca. 120 minutter og spilles i sin helhet utendørs. Vi anbefaler derfor at valg av klær og sko tilpasses været.

Støttespillere

Forestillingen er støttet av Norsk Kulturråd, Fritt Ord, Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende kunstnere, Det norske komponistfond, Nord-Trøndelag fylkeskommune, Sparebanken Midt-Norge, Kvernmo AS, Byggmakker Gipling AS, Inderøy kommune og Bergen kommune.

Kunstnerisk leder/koreograf:    Anna C. N. Hegdahl

Komponist: Nils Petter Molvær

Lyddesign/Lydkunstner: Jørgen Larsen

Scenedesign og visuals: Pekka Stokke

Lysdesign: Ingunn Fjellang Sæther

Kostymedesign/søm: Berit Haltvik With

Maske: Leo Thörn

Søm: Karen Johanna Kviseth

Illustrasjon (Dead End): Karin Mamma Andersson

Foto: Marit Anna Evanger

Medskapende dansekunstnere: 

Kenneth Bruun Carlson

Jon Filip Fahlstrøm

Terje Tjøme Mossige

Halldis Olafsdottir

Live Strugstad

Med:

Creme Fraiche Dansekompani

Dansepraktikanter fra Inderøy videregående skole og Olav Duun videregående skole

Tidspunkt for forestillinger finner du på  Nord-Trøndelag teaters hjemmesider.

BILLETTER KJØPES HER.