14. november 2019 - 15. november 2019

Skogheimseminaret 2019

Påmelding

I samarbeid med Levanger kommune er vi stolt medarrangør på det første Skogheimseminaret. Nedenfor kan du lese mer om personen Dag Skogheim og bakgrunnen for seminaret. Du finner også programmet for seminaret 14.-15. november. Billetter kan kjøpes via knappen «Påmelding».

Sted og dato: Levanger bibliotek og Nabo’n i Nerby’n, 14.–15. november.

Hjertelig velkommen til et spennende seminar.

BAKGRUNN FOR SEMINARET

Dag Skogheim (1928-2015) var forfatter, arbeiderdikter og dokumentarist. Han kom opprinnelig fra Sømna i Nordland, men bodde på Levanger store deler av sitt voksne liv og fikk en viktig rolle i lokalsamfunnet her. Skogheim var opptatt av fellesskap, rettferdighet og de svakes rettigheter, og forfatterskapet hans kretser særlig rundt tema som arbeiderbevegelsens historie og kvinnenes rolle i denne, krigshistorie, tuberkulose og folkeminner. Han ble statsstipendiat i 1992 og i 2008 fikk han Kongens fortjenestemedalje i gull.

Skogheimseminaret avholdes for første gang i 2019 og det jobbes for at seminaret kan bli en årlig begivenhet.

 

PROGRAM

TORSDAG

Kl. 12.00: Vi varmer opp til kveldens seminar med lunsjbokprat på biblioteket. Bibliotekarene presenterer et utvalg av Skogheims bøker, og du får bli bedre kjent med forfatteren Dag Skogheim. Vi serverer kaffe. Gratis.  

Kl. 19.00: Skogheimseminaret 2019 åpnes på Nabo’n i Nerby’n. Hege Udbye inviterer til sitt lune kafélokale og serverer blant annet sild og snaps – i ekte Skogheim-ånd.

Hvor faen ble de av? Dag Skogheims blikk for de glemte og det glemte
Sykdomserfaring som optikk mot historien. Både det skjønnlitterære forfatterskapet og fagbøkene til Dag Skogheim er prega av en forkjærlighet for enkeltindividet og dets kamp mot omverdenen. Foredrag av forfatter Eivind Hofstad Evjemo.

Sild, snaps og samtale
Forfatter og tidligere undervisningssjef ved Bergensklinikkene Arne Klyve samtaler og mimrer om Dag Skogheim sammen med forfatter og tidligere NRK-journalist Ellen Aanesen, tidligere biblioteksjef i Levanger Sveinung Havik og redaktør i Innherred Roger Rein.

Minikonsert
Vi avslutter kvelden med en minikonsert med verdalsbandet En dans på nevroser. En akustisk trio bestående av Torbjørn Solstad, Lars Ole Olsen og Lars Øyvinn Helden.  

Dørene åpner 18.30.    

Inngang torsdag: 150,-
Inngang torsdag + fredag: 250,-
Sildebord inkl. dessert og kaffe: 295,- (kjøpes i kaféen)

 

FREDAG

Kl. 18.00: Dag Skogheim var bibliotekets venn og kveldens program holdes i Levanger bibliotek.

Skogheimforedraget 2019: Bortgjemt og glemt – historien om innvandrerkvinnene
Årets skogheimforedrag holdes av Shazia Majid. Hun er tidligere kommentator og prisvinnende journalist i VG, og debuterte i år som forfatter med den kloke og inviterende Ut av skyggene.

Forfatter Ingrid Storholmen og Dag Skogheims datter Mette Skogheim leser selvvalgte tekster fra Skogheims forfatterskap.

Et lite vindu mot historien – en dokumentar om Dag Skogheim
Verdenspremiere på regissør Eivind Hofstad Evjemos dokumentarfilm om Dag Skogheim.

Dørene åpner 17.30

Inngang fredag: 150,-
Inngang torsdag + fredag: 250,-
Salg av drikke

Skogheimseminaret 14.–15. november 2019.
Skogheimseminaret 14.–15. november 2019. Arrangeres av Levanger bibliotek og Falstadsenteret. Arrangementet er støttet av Fritt Ord.
×