Forside / Arrangementer / Objektivfortellinger
23. juni 2019 - 18. august 2019

Objektivfortellinger


I sommer har vi gleden av å vise utstillingen «Objektivfortellinger» av Brita Karevold. Utstillingsåpning finner sted den 23. juni og utstillingen kan besøkes i senterets åpningstider hele sommeren frem til 18. august.

«Objektivfortellinger» er inspirert av selskapsleken adjektivfortelling. Objektet eller det objektive er ofte «det virkelige», eller «det sanne», jamfør den «objektive sannhet». Brita tenker at tittelen gir en litt artig kontrast, fordi at mange av bildene hennes åpenbart ikke er sanne (F.eks tre fugler og en hund drikker saft på fabrikkens kantine) Tittelen sier også noe om at vi ser verden med ulike blikk, og at det er mulig å se på nye måter ved å stille inn blikket litt annerledes enn vi er vant til.

Brita Karevold, f. 1976, jobber til daglig som frilanse illustratør i Levanger.Hun var elev ved Einar Granum Kunstskole på slutten av 90-tallet, og fikk der en solid og grunnleggende opplæring i både tegne/maledisiplin og idéutvikling. I tillegg til illustratørjobben arbeider hun også med frie prosjekter – som denne utstillingen på Falstadsenteret og en tidligere utstilling på Levanger bibliotek i 2016. I halvrealistisk tegneserie-stil liker hun å skildre den nære naturen og dagligdagse hendelser, gjerne med dyr og fugler i alle rollene. Situasjonskomikk kan plutselig dukke opp i en alvorstynget verden. Tusj, blyant og penn er hyppigst i bruk, men både akvarell og ulike collage-teknikker er å finne i bildene hennes. Brita er også tilknyttet felleskapet Kunstrommet, et atelier i Levanger sentrum.

Under utstillingsåpningen blir det musikalsk innslag av Vårinn Melhus og åpningstale av Trix Scherjon. Vi byr selvsagt også på enkel servering og det blir god tid til å se på utstillingen. Fri inngang, velkommen!

Vil du se mer av Brita sin kunst? Ta en kikk på instagramprofilen hennes: atirbk