Forside / Arrangementer / Musikkbokbad med Mari Boine og Frode Fjellheim
9. mai 2017 - 9. mai 2017

Musikkbokbad med Mari Boine og Frode Fjellheim


Mandag 9. mai vil sangerinne og musiker Mari Boine og musiker, komponist og vokalist Frode Fjellheim opptre sammen i det særegne gårdsrommet ved Falstadsenteret på Ekne i Levanger.


Boine og Fjellheim opptrer med et musikkbokbad der de sammen tar publikum med på en vandring inn i sitt norsk-samiske landskap i ord og toner.

Det starter med foredrag formet som en samtale mellom Boine og Fjellheim med utgangspunkt i Boines biografiske bok “Fly med meg”. I den biografiske boka forteller Boine om sitt liv og om sine mange kamper med seg selv før hun kunne velge å satse fullt og helt på musikken.

I tillegg til samtalen rundt boka vil Mari Boine og Frode Fjellheim fremføre noe av sin musikk.


– Dette blir en helt spesiell opplevelse. Boine og Fjellheim er blant Norges mest fremtredende komponister og musikere både nasjonalt og internasjonalt. Det er svært gledelig, at vi får oppleve dem i kompaniskap en maikveld i de flotte omgivelsene inne i gårdsrommet på Falstadsenteret, sier Liv Iren Grandemo i Falstadsenterets Venner.


Billettpris: 300 kroner.


Billettbestilling kan gjøres til tlf: 93 20 22 24


Mari Boine

Mari Boine vokste opp i ei bygd ved Karasjok, Hun er en fremtredende norsk-samisk world music-sangerinne og musiker, som er spesielt kjent for å ha fornyet joik, samt modernisert samisk musikk ved å oppta elementer fra blant annet jazz, rock og folkemusikalske tradisjoner.

Hun har vunnet flere Spellemannspriser og Nordisk Råds musikkpris. Hun ble i 2009 utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs orden for ”sitt allsidige kunstneriske virke”.

De siste årene har hun reist rundt med forskjellige konstellasjoner; akustiske konserter og danseforestllinger.


Frode Fjellheim

Frode Fjellheim er født i Mosjøen, og vokste opp i Karasjok. Han har sørsamisk familiebakgrunn, og har røtter i Røros-distriktet. Han er sterkt knyttet til sørsamisk joik.

Fjellheim har en lang rekke utmerkelser og priser, blant dem: Áillohas musikkpris for 2002, to ganger Spellemannprisen i Åpen klasse 2004 og 2011, Umeå sameforenings ærespris 2007, Sør-Trøndelag fylkes kulturpris for 2007 og nå sist Hilmarprisen i oktober 2015.

Han har komponert åpningslåten til Disney-filmen Frost (Frozen), fra 2013.

Frode Fjellheim har fra 2010 jobbet som professor i musikk ved Nord universitet i Levanger.

Sted: Falstadsenteret på Ekne I Levanger

Dato: Mandag 9. mai 2016

Tidsrom: 18.15 – 18.45: Boksignering.

Tidsrom: 19:00 – 21:00: Musikkbokbad med Mari Boine og Frode Fjellheim

Boksalg: Studentbokhandelen ved Nord universitet i Levanger stiller med salg av boka ”Fly med meg” fra klokken 18.00.


Arrangør: Falstadsenterets Venner, en frivillig støttespiller for Falstadsenteret.