Forside / Arrangementer / Musikkbokbad med Mari Boine og Frode Fjellheim
29. juli 2021

Musikkbokbad med Mari Boine og Frode Fjellheim


Mandag 9. mai vil sangerinne og musiker Mari Boine og musiker, komponist og vokalist Frode Fjellheim opptre sammen i det særegne gårdsrommet ved Falstadsenteret på Ekne i Levanger.


Boine og Fjellheim opptrer med et musikkbokbad der de sammen tar publikum med på en vandring inn i sitt norsk-samiske landskap i ord og toner.

Det starter med foredrag formet som en samtale mellom Boine og Fjellheim med utgangspunkt i Boines biografiske bok “Fly med meg”. I den biografiske boka forteller Boine om sitt liv og om sine mange kamper med seg selv før hun kunne velge å satse fullt og helt på musikken.

I tillegg til samtalen rundt boka vil Mari Boine og Frode Fjellheim fremføre noe av sin musikk.


– Dette blir en helt spesiell opplevelse. Boine og Fjellheim er blant Norges mest fremtredende komponister og musikere både nasjonalt og internasjonalt. Det er svært gledelig, at vi får oppleve dem i kompaniskap en maikveld i de flotte omgivelsene inne i gårdsrommet på Falstadsenteret, sier Liv Iren Grandemo i Falstadsenterets Venner.


Billettpris: 300 kroner.


Billettbestilling kan gjøres til tlf: 93 20 22 24


Mari Boine

Mari Boine vokste opp i ei bygd ved Karasjok, Hun er en fremtredende norsk-samisk world music-sangerinne og musiker, som er spesielt kjent for å ha fornyet joik, samt modernisert samisk musikk ved å oppta elementer fra blant annet jazz, rock og folkemusikalske tradisjoner.

Hun har vunnet flere Spellemannspriser og Nordisk Råds musikkpris. Hun ble i 2009 utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs orden for ”sitt allsidige kunstneriske virke”.

De siste årene har hun reist rundt med forskjellige konstellasjoner; akustiske konserter og danseforestllinger.


Frode Fjellheim

Frode Fjellheim er født i Mosjøen, og vokste opp i Karasjok. Han har sørsamisk familiebakgrunn, og har røtter i Røros-distriktet. Han er sterkt knyttet til sørsamisk joik.

Fjellheim har en lang rekke utmerkelser og priser, blant dem: Áillohas musikkpris for 2002, to ganger Spellemannprisen i Åpen klasse 2004 og 2011, Umeå sameforenings ærespris 2007, Sør-Trøndelag fylkes kulturpris for 2007 og nå sist Hilmarprisen i oktober 2015.

Han har komponert åpningslåten til Disney-filmen Frost (Frozen), fra 2013.

Frode Fjellheim har fra 2010 jobbet som professor i musikk ved Nord universitet i Levanger.

Sted: Falstadsenteret på Ekne I Levanger

Dato: Mandag 9. mai 2016

Tidsrom: 18.15 – 18.45: Boksignering.

Tidsrom: 19:00 – 21:00: Musikkbokbad med Mari Boine og Frode Fjellheim

Boksalg: Studentbokhandelen ved Nord universitet i Levanger stiller med salg av boka ”Fly med meg” fra klokken 18.00.


Arrangør: Falstadsenterets Venner, en frivillig støttespiller for Falstadsenteret.