Forside / Arrangementer / Minnekveld: «Brevene forteller»
1. mars 2016 - 1. mars 2016

Minnekveld: «Brevene forteller»


I SS-leiren på Falstad gikk det stadig brev og skriftlige beskjeder til og fra fanger, både åpent og illegalt. På denne måten kom mengder av viktig informasjon både ut og inn. Også i dag har disse brevene stor betydning ikke minst som dokumentasjon av den hverdagen som både fanger og pårørende hadde i en tung og vanskelig tid.

Falstadsenteret har et stort antall av disse brevene i sitt arkiv, og vi vil få framført eksempler fra disse på minnekvelden. I tillegg håper vi at det fremdeles kan finnes slike brev heime hos folk som har eller har hatt en tilknytning til Falstad. Ta det med hvis du har!

Om du ikke har brev, men andre gjenstander eller historier, er du like velkommen! Og om du kommer bare fordi du er nysgjerrig eller interessert, setter vi stor pris på det. Falstad og fangetida er en sentral del av lokalhistoria i Ekne-/Ronglan-området, og ikke minst dere som er nyinnflytta kan på denne måten få et innblikk i denne delen av lokalhistoria.

Inngang kr. 100. Kaffe får du på inngangsbilletten. Vi håper på mange gode historier rundt kaffebordene denne gangen også! Kunstnerisk innslag ved Kor 7624.

Sted: Falstadsenteret

Tid: Tirsdag 15.03.2016 kl. 19.00.

 

Arr. Falstadsenterets Venner og Falstadsenteret