Forside / Arrangementer / 8. mai minnemarkering
8. mai 2018 - 8. mai 2018

8. mai minnemarkering


Velkommen til minnemarkering på Falstadsenteret 8.mai 2018.

PROGRAM
15.30 «Verdt å kjempe for? Demokrati og menneskerettigheter utfordret av realpolitikken». Janne Haaland Matlary, professor i internasjonal politikk ved UiO, holder foredrag i storsalen på Falstadsenteret.

Hvordan utfordres menneskerettighetene og demokratiet av stormaktspolitikk, og hvorfor er Europa best egnet til å holde fanen høyt og beskytte disse verdiene? Er et Europa med mye indre splid i stand til dette i dag?Med dette som utgangspunkt holder Janne Haaland Matlary foredrag ved Falstadsenteret 8.mai, og hovedtalen under minnemarkeringen på Falstadsenteret.

Janne Haaland Matlary er en norsk statsviter og politiker. Hun er professor i internasjonal politikk ved Universitetet i Oslo. Hun var statssekretær i Utenriksdepartementet i sentrumsregjeringen 1997–2000 og 1. vararepresentant til Stortinget fra Oslo 2009–2013.  Matlary skriver om menneskerettigheter, Nato og demokratiet, og har senest publisert «Hard power in hard times: Can Europe act Strategically?»

 

16.00 Buss fra Dampskipsbrygga til Falstadsenteret/Falstadskogen.

17.00 Minnemarkering i Falstadskogen. Hovedtaler Janne Haaland Matlary og ungdomsappell ved Halvor Haugan. Musikkinnslag av Christina Fagerkind, Ekne skolekorps og Kor 7624.

18.00 Kafe Verden på Falstadsenteret
ved Levanger Unge Sanitetsforening og Levanger Røde Kors.

Gratis inngang.

Bussen returnerer kl. 19.30

Arrangør: Levanger kommune, Falstadsenteret og Falstadsenterets venner.