Forside / Arrangementer / Magisk maikveld
1. desember 2022

Magisk maikveld


Falstadsenterets venneforening og Stiftelsen Falstadsenteret inviterer til vår årlige magiske maikveld. Kvelden fyller vi med konserten RO/URO av Marthe Valle og panelsamtale omkring dagens flyktningkrise, menneskerettigheter, migrasjon og mennesker på flukt i Europa.
Med et rekordhøyt antall mennesker på flukt globalt følger en diskusjon om asylinstitutt og flyktningeretten- men også bredere, om menneskerettigheter og migrasjon. Hvem har krav på beskyttelse? Hvor, og hvordan, er vi forpliktet til å hjelpe? Og hvordan skal vestlige land stille seg til det økende antallet mennesker?

Med oss i panelet har vi Mari Holm Lønseth, stortingsrepresentant for Høyre, Trude Jacobsen, generalsekretær i hjelpeorganisasjonen Dråpen i havet og moderator Eirik Julius Risberg, Falstadsenteret.Mari Holm Lønseth er stortingsrepresentant for Høyre og utdannet jurist. Hun har vært stortingsrepresentant for Sør-Trøndelag siden 2017 og sitter i Stortingets kommunal- og forvaltningskomité.

Dråpen i havet er en frivillig organisasjon som ble grunnlagt og bygd opp av Jacobsen med hjelp av frivillige. Organisasjonen har som formål å yte støtte til mennesker på flukt, samt å spre informasjon om flyktninger og migranters livssituasjon. Dråpen i Havet ble stiftet september 2015, og har siden oppstarten koordinert flere enn 5500 frivillige hjelpearbeidere til Hellas, der behovet for hjelp er stort.

Moderator vil være Eirik Julius Risberg, forsker ved Falstadsenteret. Risberg har en PhD i språkfilosofi fra Universitetet i Oslo.

Det vil bli muligheter for kjøp av vin/øl og lett servering.
Vi gjør oppmerksom på at dette er et utendørsarrangement.

Du kan velge mellom 3 typer billetter denne kvelden:
Konsert med Marte Valle og panelsamtale kr. 400,-
Kun panelsamtale kr. 150,-
Konsert med Marte Valle kr. 300,-

Tidspunkt panelsamtale: 17.00-18.30
Tidspunkt konsert RO/URO med Marthe Valle: 19.00-20.00.

Ledsagerbevis godtas. Billett fås i Kultar sine utsalgssteder.