Forside / Arrangementer / Litterær samtale med John S. Jamtli
23. september 2018 - 23. september 2018

Litterær samtale med John S. Jamtli


 Kl. 13.00–15.00 på Falstadsenteret.

John S. Jamtli ligger på bestselgerlister over hele landet med tegneserieromanen Sabotør. Under utstillingsåpningen av Fortellinger om flukt møter vi Jamtli i litterær samtale med litteraturviter og faglig leder ved Falstadsenteret, Ingvild Hagen Kjørholt.

Jamtli er dobbelt aktuell på Falstadsenteret: Ikke bare er Falstad fangeleir et viktig sted i Sabotør. Jamtli har også bidratt til den nye studieutstillingen Fortellinger om Flukt med åtte illustrasjoner av personer og hendelser som utstillingen handler om.

Forlagets omtale av tegneserieromanen Sabotør: «Nazistene okkuperte Norge i 1940. Okkupasjonen fører med seg forfølgelse, fengsling og henrettelser. Likevel er det flere som gjør motstand mot det nye regimet og som kjemper for et fritt Norge. Sabotørhandler om Osvaldgruppen og deres katt- og mus lek med Gestapos verste agenter».

John Sigvart Jamtli (f. 1982) er fra Mo i Rana og utdannet ved Nordland kunst- og filmfagskole i Kabelvåg. Han er en norsk illustratør, serieskaper og konseptdesigner. Jamtli Har tidligere utgitt seriealbumene Annunaki og DASS. Han fikk sitt gjennombrudd med Sabotør.