Forside / Arrangementer / Holocaustundervisning i Norge
30. august 2021 - 30. august 2021

Holocaustundervisning i Norge


Hvordan fremmer vi kritisk og reflektert tenkning om Holocaust og utvikler egne og elevenes evner til å møte benektelse og forvrengning av Holocaust?

I samarbeid med Utdanningsforbundet i Trøndelag inviterer Falstadsenteret og studier av Holocaust og livssynsminoriteter (HL-Senteret), lærere i grunnskole og videregående skole til faglig utforsking av Holocaustundervisning i Trøndelag, mandag 30. august.

Av hensyn til kapasitet og smittevern har vi valgt å sette øvre grensa på antall påmeldinger til 45. Maks 2 deltakere per skole. Meld deg gjerne på i god tid. Enkel servering og lunsj er inkludert i påmeldinga.
Utdanningsforbundet i Trøndelag setter opp buss fra Trondheim og Steinkjer. Informasjon om tidspunkt og rute (stopper på veien) vil komme nærmere den aktuelle datoen. Velg busstransport i påmeldingsskjemaet.

Se livestream av lærerseminaret her:

Nora Lustig illustrert av John S. Jamtli.

Om seminaret

Lærerseminariet finner sted på Falstadsenteret, i samme bygg som tidligere var hovedbygningen i SS Strafgefangenenlager Falstad. SS-leiren var sentral i Holocaust i Trøndelag, da over 50 trønderske jøder ble sendt til Falstad før de ble deportert til Auschwitz. I dag er Falstadsenteret et av Norges sju freds- og menneskerettighetssenteret. Historia og minnestedet gir seminaret en unik mulighet til å utforske undervisning om Holocaust, på et sentralt sted for Holocaust i Trøndelag.

I løpet av dagen på Falstadsenteret vil vi utforsker ulike aspekter ved undervisning om Holocaust. Seminaret tar utgangspunkt i International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) sine Anbefalinger for Undervisning om Holocaust.

I en kombinasjon av aktiviteter, foredrag og workshoper retter vi fokuset på hvordan vi kan utfordre og utvikle vår kompetanse i undervisning om Holocaust. Det lokale og regionale aspektet ved Holocaust i Trøndelag har et særlig fokus. Workshopene har en tverrfaglig tilnærming, hvor vi sammen ser på undervisningsretta aktiviteter og tema.

Av hensyn til kapasitet og smittevern har vi valgt å sette øvre grensa på antall påmeldinger til 45. Maks 2 deltakere per skole. Meld deg gjerne på i god tid.
Enkel servering og lunsj er inkludert i påmeldinga.
Utdanningsforbundet i Trøndelag setter opp buss fra Trondheim og Steinkjer. Informasjon om tidspunkt og rute (stopper på veien) vil komme nærmere den aktuelle datoen. Velg busstransport i påmeldingsskjemaet.