Forside / Arrangementer / HATETS VUGGE- FILMVISNING OG PANELDEBATT
22. mai 2018 - 23. mai 2018

HATETS VUGGE- FILMVISNING OG PANELDEBATT


På Verbal kino 22. mai og Steinkjer kino 23. mai. 

Dokumentarfilmen «Hatets vugge» (engelsk tittel: Golden Dawn Girls) følger tre kvinner som tar over ledelsen i det høyreekstreme greske partiet «Gyllent daggry», når hele den mannlige toppledelsen blir fengslet for å lede en kriminell organisasjon. «Gyllent daggry» er landets tredje største parti, og kanskje skrekkeksemplet på hvor tungt befestet høyreekstremismen er i Europa. I fire år fulgte den norske filmskaperen Håvard Bustnes det greske høyreekstreme partiet Gyllent Daggry fra innsiden. Filmen «Hatets vugge» er en såkalt «observerende dokumentar.» Noe av det viktigste arbeidet vi kan gjøre for å unngå en lignende situasjon her hjemme er å jobbe forebyggende og holdningsskapende fra tidlig alder.

I samarbeid med Falstadsenteret og Dembra arrangeres det  påfølgende panelsamtale etter filmvisningen. Visningen og panelsamtalen retter seg mot lærerstudenter, lærere, pedogogstudenter, samt kommunal ledelse innen oppvekst og også foreldregruppene på mellomtrinnsnivå og oppover.

Temaet er forebygging av ekstreme holdninger og gruppefiendtlighet, samt tilgjengelige tilbud for kompetanseutvikling for lærere innen demokratisk kultur, kritisk tenkning og inkludering.

På hjemmesiden til Dembra  finnes nettbaserte læringsressurser som kan brukes i et videre opplegg.

Les og last ned invitasjon til arrangementet her.