Forside / Arrangementer / Flukten over grensen
15. august 2020 - 15. august 2020

Flukten over grensen


NB: UTSOLGT!

Falstadsenteret ønsker velkommen til filmvisning av «Flukten over grensen», lørdag 15 august kl. 14.00 på Falstadsenteret.

Filmen er basert på Maja Lundes prisvinnende bok fra 2012. Etter filmen blir det «ettersnakk» med våre pedagoger der barna kan stille spørsmål om filmen og tematikken.

flukten over grensen Foto: Filmweb
flukten over grensen Foto: Filmweb

Om filmen:

Det er desember 1942, og fire barn er på flukt. Sarah og Daniel er jøder og skal sendes ut av landet. De har gjemt seg i kjelleren til Otto og Gerdas familie, men nå er de oppdaget og foreldrene arrestert. Otto og Gerda bestemmer seg for å hjelpe sine nye venner. Gjennom snøtunge skoger flykter de fire barna fra tyske soldater. Målet er å komme seg til Sverige. Det blir en flukt på liv og død. Heldigvis møter de gode hjelpere underveis. Men hvem kan de egentlig stole på?

Flukten over grensen er en spenningsfilm om tillit og vennskap, om frykt og om stort mot hos små mennesker.

Suksessforfatter Maja Lunde har selv skrevet manus til Flukten over grensen. Filmen er basert på hennes prisvinnende bok fra 2012 og er spennende, rørende og tankevekkende historie basert på historiske hendelser.

Filmvisningen er gratis, men på grunn av koronasituasjonen har vi et begrenset antall plasser.

Vi gjør oppmerksom på at alle billetter må registreres med navn og telefon nummer pga smittevernregler.

Merk at anbefalt aldersgrense på denne filmen er 9 år.

Hjertelig velkommen til filmvisning og samtale,
vi gleder oss!

Filmen vises i samarbeid med Bygdekinoen. Arrangementet er støttet av Sparebank 1 SMN sine tildelinger for å skape aktivitet for barn og unge sommeren 2020.

(Bilder og filmtekst: Filmweb).