Forside / Arrangementer / UTSATT: Filmvisning av «Den største forbrytelsen»
27. januar 2021 - 27. januar 2021

UTSATT: Filmvisning av «Den største forbrytelsen»


På grunn av økt smitte i regionen har vi valgt å utsette visningen av «Den største forbrytelsen».

Alle som har kjøpt billetter til denne visningen vil få refundert billetten. Ta kontakt med kultar.no ved spørsmål rundt refusjon.

Ny dato for visning kommer snart!


Opprinnelig tekst:

I anledning markeringen av Holocaustdagen 2021 viser vi storfilmen «Den største forbrytelsen», med appell av historiker Jon Reitan. Filmvisningen vil foregå utendørs i borggården på Falstadsenteret, så klær etter vær! Vi serverer varm drikke, og kiosken vår er åpen for anledningen.

Tid: Onsdag 27. januar 2021, kl 18.00 – 21.00.
Sted: Ute i borggården på Falstadsenteret.
Aldersgrense: 12 år.

Vi gjør oppmerksom på at det er begrenset antall billetter tilgjengelig, og billetter må reserveres på forhånd:

Filmtrailer:

Om filmen:

26. november 1942. Etter ordre fra den tyske okkupasjonsmakten blir en storstilt politiaksjon igangsatt over hele landet. I Oslo er over 300 politifolk, hirden og NS-medlemmer kalt inn for å bistå. Over 100 drosjer er rekvirert til oppdraget. Jødiske kvinner, menn, barn og eldre skal arresteres og deporteres samme dag.

«Den største forbrytelsen» er en storslått og dramatisk film basert på virkelige hendelser som strekker seg fra 30-tallet til fredsdagene i 1945. Fortellingen om familien Braude står i sentrum for handlingen i filmen. En vanlig norsk arbeiderfamilie som inntil disse skjebnesvangre dagene hadde levd sine liv i trygghet på Grünerløkka. Der levde de med sine drømmer for livet og ambisjoner for fremtiden, men fikk sin skjebne beseglet av det faktum at de var jøder.
(Filmweb.no)

Manuset er skrevet av Harald Rosenløw Eeg og Lars Gudmestad, med utgangspunkt i Marte Michelets bok Den største forbrytelsen. Regi ved Eirik Svensson. Produksjon av Fantefilm Fiksjon.

Om appellen:

Jon Reitan

Jon Reitan er førsteamanuensis ved Nord Universitet, og har tidligere vært faglig leder ved Falstadsenteret. Han avla sin doktorgrad ved NTNU i 2016 med tittelen «Møter med Holocaust. Norske perspektiver på tilintetgjørelsens historiekultur». I anledning Holocaustdagen 2021 deler han av sin kunnskap og refleksjoner i en appell i forkant av filmen «Den største forbrytelsen».

Filmvisningen arrangeres i samarbeid med bygdekinoen.
Hjertelig velkommen til en garantert minnerik kveld på Falstadsenteret!
Bygdekinoen