Forside / Arrangementer / Utstillingene «Uprooted» og «Bak tallene er det fortellinger»
22. juni 2017 - 15. desember 2017

Utstillingene «Uprooted» og «Bak tallene er det fortellinger»


Utstillingene ble åpnet av  Bård Vegar Solhjell den 22.juni og vises i Verkstedet på Falstadsenteret til 15. desember 2017.

Uprooted er en interaktiv fotoutstilling. Den består av 96 bilder tatt av fotografer som er tilknyttet det internasjonalt anerkjente byrået Magnum Photos i Paris. Motivene spenner fra Berlin under andre verdenskrig til dagens flyktningkrise og krigen i Syria. Fotografiene synliggjør lidelsen som millioner av mennesker lever med som en følge av krig og katastrofer. Uprooted er en vandreutstilling som tidligere har vært vist flere steder i verden. Den er senest stilt ut ved Perspektivet museum i Tromsø (2016) og Nobels Fredssenter i Oslo (frem til september 2017).

Uprooted vises i kombinasjon med utstillingen Bak tallene er det fortellinger, som består av bilder, trykk og tekster laget av norske ungdommer og unge asylsøkere under skriveverkstedet Kulturmøter på Falstadsenteret i mars 2017.  Tekstene gir innblikk i unge menneskers livserfaringer. Flere av dem handler om å flykte fra hjemlandet og å komme til Norge. Ungdommenes tekster viser oss historier, tanker og følelser. De utdyper øyeblikkene som internasjonale fotografer har fanget på bilder. Og tydeliggjør at temaet flukt er noe som angår oss alle – enten vi lever i et krigsherjet land eller på en liten plass i Trøndelag.