Forside / Arrangementer / Etterkommernes fortellinger: Erik W. Koritzinsky
7. juli 2019

Etterkommernes fortellinger: Erik W. Koritzinsky


Etterkommernes historie, foredrag og vandringer. Tidsvitnene etter andre verdenskrig forsvinner inn i historien. Fortellingen om de lever videre blant de etterlatte. I denne serien ønsker vi å gi ordet til etterkommerne, slik at de kan holde historien levende, på sin måte.

Som del av vår nye foredragsserie «Etterkommernes fortellinger» kommer Erik W. Koritzinsky til oss søndag 7. juli og forteller om boken «KORITZINSKY. Jødisk-norsk familiehistorie i krig og fred.

Ephraim Wolff Koritzinsky, Eriks far, ble arrestert i Trondheim 1. desember 1941. Han var først fange på Vollan kretsfengsel i Trondheim, og fra februar 1942 på Falstad. På Falstad fungerte han også som lege på sykestua. Mens han satt i fangenskap ble han rammet av sykdom, og 15. mai 1942 døde han på Innherred sykehus.

Erik W. Koritzinsky bringer oss ut på en reise i sin norske-jødiske familiehistorie, i krig- og fredsår, fra Ratzki i Polen via Karlstad til Kristiania og Trondheim. Sentralt i beretningen står Eriks barndomsår under krigen med jødisk far og kristen mor. Som siste tidsvitne i Koritzinsky-familiens krigshistorie gir Erik et unikt innblikk i familiens hverdagsliv i krigsårene, et dagligliv sterkt preget av en overhengende trussel om arrestasjon og deportasjon». (Kolofon forlag 2018).

Det vil bli muligheter til å kjøpe boken.

Inngang kr 130/100 (honnør/student). Inkludert inngang i museets utstillinger, samt te/kaffe og noe å bite i under foredraget.

Velkommen!