Forside / Arrangementer / En gang var det krig. En vandrende omvisning for barn
3. juli 2021 - 15. august 2021

En gang var det krig. En vandrende omvisning for barn


Ønsker du å ta med barna til museet på Falstadsenteret, men er usikker på hvordan den vanskelige tematikken omkring andre verdenskrig, fangehistorie, motstandskamp og nazisme forklares til yngre besøkende? Bli med på en vandrende omvisning spesielt lagt til rette for barn. Billetter må kjøpes på forhånd via kultar.no.

Tid: kl 11.00 på tirsdager, torsdager, lørdager og søndager hele sommeren.
Sted: Utendørs og innendørs på Falstadsenteret
Varighet: ca 1 time
Pris: kr 75,- pr barn
Kun 10 billetter tilgjengelig pr omvisning. Voksne i følge med barnet trenger ikke billett til omvisningen, men kun 1 voksen pr barn.

Omvisning for barn

I sommersesongen får vi mange barnefamilier på besøk, og nå vil vi tilby en vandrende omvisning tilpasset barn i barneskolealder. Under omvisningen vil vi komme inn på tematikk og begrep som krig, nazisme, fangeleir, fangehistorie og gjenstander laget av fanger. Barna vil på slutten av omvisningen få mulighet til å delta i en kreativ liten workshop.

Andre verdenskrig og Falstads krigshistorie er på mange måter en tung og vanskelig tematikk å bevege seg inn i for alle, uansett alder. Vi vil på best mulig måte tilpasse språk, tematikk og forklare i konkrete former og i de store linjer. Vi gjør oppmerksom på at omvisningen er tilrettelagt barn i barneskolealder, men oppfordrer foreldre/foresatte til selv å vurderer sitt barns nivå.

Om du har spørsmål, ta gjerne kontakt med vår resepsjon på telefon: 740 28 040 eller e-post: post falstadsenteret.no.