Forside / Arrangementer / Den Blå Tid
5. oktober 2016 - 5. oktober 2016

Den Blå Tid


En sterk fortelling om tro, håp og kjærlighet i Europas mørkeste år.

Året er 1942. Andreas Iversen er 21 år når han tas til fange av tyskerne og sendes til Falstadsenteret. Fingrene hans brekkes, en etter en, uten at Andreas sier et ord. Tilbake på cellen prøver han fortvilt å sette fingrene på plass. Smerten fører til besvimelse og den unge mannen glir inn i en drøm. I drømmen er han på café med den mørke, vakre og tause piken Alfhild. Med ett fylles cellen av varme og lys.

1943. Andreas sendes til Sachsenhausen. Livet er beinhardt. Det eneste som holder Andreas i live er hans egen drømmeverden, hvor Alfhild synger vuggesanger for ham og viser ham solnedgangen over Lofoten: Den blå timen.

Det er teaterleder og skuespiller ved Syddjurs Egnsteater i Danmark, Hege Tokle, som har løftet sin norske bestefar Andreas Iversens krigshistorie opp fra glemselen og laget teater av det. Andreas Iversen var fra Mosjøen hvor han var en del av Majavatn-tragedien der flere lokale motstandsmenn ble henrettet i 1942. Forestillingen er basert på brevene som gikk mellom Andreas og kjæresten Alfhild som er Heges bestemor.

Forestillingen er del tre av Tokles teatertriologi, Hjerterum, og er en sterk fortelling om tro, håp og kjærlighet i Europas mørkeste år. Les mer om Hjerterum her: http://hjerterum2017.dk

Forestillingen er en samproduksjon med Syddjurs Egnsteater og Teaterhuset Filuren.

Billetter kan kjøpes på Nord-Trøndelag teater sin hjemmeside.

«Den blå tid» på Midtnytt 05.10.2016.