Forside / Arrangementer / Barnas miljødag på Falstadsenteret
10. desember 2022

Barnas miljødag på Falstadsenteret


Falstadsenteret ønsker velkommen til barnas miljødag, lørdag 4. mai kl. 13.00-15.30. Med oss på laget har vi  forfatter og illustratør Line Renslebråten og gjenbruksbedriften ReOdor fra Inderøy. 

Program:
Først vil Line fortelle om den nye boka si «Under polarisen» som handler om mangfoldet, økosystemet og dyrelivet i polarhavet, om klima og miljøspørsmål. Hun vil også vise oss noen av de fine illustrasjonene som finnes i boka. Line er forfatter av flere barnebøker om flora og fauna så dette blir en lærerik dag for både små og store! 

Etter samtalen med Line blir det en juice og frukt pause før vi går i gang med andre del av dagen. 

I andre del av dagen vil gjenbruksbedriften ReOdor fra Inderøy fortelle oss om resirkulering og hvordan vi kan være miljøvennlige gjennom gjenbruk. Dagens tema er: «Et hav av søppel».  ReOdor vil vise oss hvordan verdiløst «søppel» kan forvandles til noe vakkert, fascinerende og meningsfylt. Barn og unge er ambassadører for fremtida og ReOdor jobber for å koble utdanning, kunst og næring i et kreativt samspill. Barna vil også få lov til å være kreative og lage sine egne kreasjoner av gjenbrukte materialer på slutten av dagen. (Tekst: ReOdor). 

Vi har heller ikke glemt de voksne! For voksne (og ungdommer litt utenfor målgruppen) har vi gratis inngang, med følge av et barn eller flere. Det blir muligheter for å besøke museets utstillinger og teste ut vår nye digitale rekonstruksjon av Falstad minnelandskap. 

Inngang: 50 kr pr. barn, inkludert drikke og frukt. 

Arrangementet passer best for barn fra 5 år og oppover, men barn i alle aldre er hjertelig velkomne!

Det blir muligheter for kjøp av kaffe/te og noe å spise. 

Velkommen, store og små, ung og gammel, til en spennende dag her hos oss på Falstadsenteret.