Hvordan opplever barn katastrofer? På hvilke måter kan voksne møte traumatiserte barn? Hva skal vi lære barn om krig, flukt, klimakrise eller terror – og hvordan bør vi snakke med dem om det?
Gjennom fire foredrag om barn og katastrofer vil Falstadsenteret ta opp et tema som de fleste lærere, og andre som jobber med barn, vil gjenkjenne fra sin hverdag. Målet er å gjøre oss klokere og bedre rustet i møte med barn og ungdom i og utenfor klasserommet.
PROGRAM
kl 11.00 Velkommen
DEL 1 «BARN, KATASTROFER OG ERFARING»
kl 11.15 «Barndom i krig» Safora Hakimi
kl 12.00 LUNSJ
kl 13.00 «Barn og katastrofer» Gertrud Sofie Hafstad
DEL 2 «Å UNDERVISE BARN OM KATASTROFER»
kl 13.45 «Å undervise om 22.juli» Anne Lene Andersen
kl 14.15 Kaffe
kl 14.30 «Å undervise om andre verdenskrig» Andre Midtskogseter Reite
kl 15.00 Oppsummering og plenumsdiskusjon.
kl 15.30 Slutt
Safora Hakimi Kom til Norge fra Afghanistan som 17-åring i 2009. Student ved Levanger videregående skole og miljøarbeider på Leira asylmottak i Levanger kommune.
Gertrud Sofie Hafstad Psykolog og forsker ved Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress i Oslo. Har blant annet forsket på barns psykologiske reaksjoner etter tsunamien i Sør-Øst Asia i 2004 og terrorangrepet på Utøya i 2011.
Anne Lene Andersen Faglig leder ved 22. juli-senteret i Oslo. Skrev sin masteroppgave i kulturminneforvaltning om «stedets makt» på Utøya.
Andre Midtskogseter Reite Pedagog ved Falstadsenteret. Har bakgrunn som lektor i den videregående skolen.
Seminaret er arrangert i samarbeid med NTNU og er en del av et større faglig symposium om «Barn og katastrofer i litteratur og læring»
PRIS: 150,- pr deltager, med gratis lunsj inkludert i prisen.
PÅMELDINGSFRIST: 21.november 2016