Forside / Arrangementer / Afghanistan: En historie om invasjoner og skiftende maktallianser
31. august 2021 - 31. august 2021

Afghanistan: En historie om invasjoner og skiftende maktallianser


Velkommen til et høyaktuelt foredrag om Afghanistan, ved forsker Jannicke Fiskvik.

Tid og sted: Falstadsenteret, tirsdag 31. august kl 18.00.

Av hensyn til smittevernsregler er det begrenset antall billetter tilgjengelig, og alle billetter må kjøpes på forhånd via kultar.no

Om foredraget

Etter 20 år med bred internasjonal tilstedeværelse i Afghanistan er Taliban igjen ved makten i landet – slik de var fra 1996 til 2001. Den plutselige politiske og militære kollapsen i Afghanistan har overrasket de fleste. Likevel er det noen mønstre i Afghanistans blodige historie som kan bidra til å forklare hvorfor den internasjonale innsatsen etter 2001, inkludert den norske, fremstår som forgjeves. Hvordan kom vi hit?

Foredraget plasserer dagens situasjon i et bredere historisk perspektiv og gir et overblikk over Afghanistans lange historie med invasjoner og interne maktkamper.

Om foredragsholder

Foredrag om Afghanistan ved Jannicke Fiskvik.

Jannicke Fiskvik er forsker ved SINTEF i Trondheim. Hennes ekspertise omfatter samfunnssikkerhet, nordisk sikkerhet og forsvar, sivil-militære relasjoner og internasjonale relasjoner. Hun har en doktorgrad fra NTNU hvor hun forsket på de nordiske landenes militære deltakelse i Afghanistan fra 2001.

Velkommen til et garantert spennende og høyaktuelt foredrag.
Merk at alle billetter må forhånd kjøpes via Kultar og av smittehensyn et begrenset antall billetter tilgjengelig.

Kaffe/te og noe å bite er inkludert i billetten.