Forside / Arrangementer / 22. juli: Bearbeidelser over tid
20. juni 2021 - 20. juni 2021

22. juli: Bearbeidelser over tid


PROSALONG PÅ FALSTADSENTERET

Dato og tid: 20. juni kl 18.00 – 19.30

Det er allerede snart ti år siden terrorangrepene i Regjeringskvartalet og på Utøya, angrep som drepte 77 mennesker, og skadde og traumatiserte mange flere. Hvordan har vi som samfunn forholdt oss til disse hendelsene? Hvordan forstod vi dem da – og hvordan forstår vi dem i dag? Og hvilke betydninger har kunsten hatt i minnearbeidet etter 22.juli?

Arrangementet er et samarbeid mellom NFFO og Falstadsenteret. Medlemmer av NFFO kan registrere seg via knappen nedenfor. Alle øvrige billetter må forhåndskjøpes via kultar.no.

Ingvild Folkvord og Anne Gjelsvik fra NTNU og Ingeborg Hjorth fra Falstadsenteret har forsket på bearbeidelsesprosessene etter terrorangrepene. I bøkene sine har de undersøkt minnetalene, litteraturen, filmene og arbeidet med å etablere nasjonale minnesteder. På Falstadsenteret samtaler de om hvordan den norske offentligheten har beveget seg fra samlende taler og rosetog og over i et mer konfliktfullt landskap: Det dreier seg om hvordan vi minnes i fellesskap, om hvem sine fortellinger som tillegges vekt, og om politisk strid. Samtalen innledes med visning av den svenske kunstneren Jonas Dahlbergs videoverk «Notes on a Memorial», hvor han forteller sin historie fra arbeidet med de nasjonale minnestedene etter terroren.

Velkommen!