Innsamlingskampanje for Norsk digitalt fangearkiv – vil du være med på reisen og gi et bidrag?

Publisert 29. november 2019

Fredag 15. november satte vi i gang en innsamlingskampanje for Norsk digitalt fangearkiv. Mai 2020 lanseres databasen, som skal gi oversikt over de 44.000 nordmennene som ble tatt til fange under andre verdenskrig. Fangearkivet vil gi tilgang til kart, bilder, dokumenter og temaartikler, og det vil bli både en levende kunnskapsbase og et digitalt minnesmerke.

Det viktigste formålet med dette prosjektet er verdigheten denne databasen vi gi 44.000 menn og kvinner som satt i fangenskap. 44.000 er et stort tall, som rommer like mange personlige historier om krig og fangenskap. Hver og en av dem gir en unik inngang til en større historie, og for de av oss som vokste opp i fredstid er dette viktig kunnskap som gir verdifull forståelse.

Fangearkivet skal være et solid grunnlag for ny kunnskap, og den informasjonen som blir samlet her er viktig – både for vår kollektive hukommelse og for kunne å motvirke at en uheldig samfunnsutvikling gjentar seg. Nå trenger vi din hjelp for at prosjektet skal kunne skyte fart frem mot mai 2020, og vi er takknemlige for hvert eneste bidrag til dette viktige arbeidet.

Du kan gi et bidrag til Norsk digitalt fangearkiv ved å klikke på denne lenken: spleis.no/fangearkivet

Vi legger også hver uke ut nyheter om fangearkivet og intervjuer relatert til fangehistorie på vårt nyhetsbrev. Du kan melde deg på her: http://eepurl.com/gef7Lj

Hvis du ønsker å delta i diskusjoner om fangehistorie kan du melde deg på Facebook-forumet Norsk fangeregister 1940-1945:
https://www.facebook.com/groups/fangeregisteret/

Foto: Elisabeth Meyer. Delt med tillatelse fra Preus Museum
Foto: Elisabeth Meyer. Delt med tillatelse fra Preus Museum
×