«Medmenneske» – en fotokonkurranse i samarbeid med Falstadsenteret og avisa Innherred.

Publisert 2. oktober 2018

Konkurransen er et samarbeid mellom Falstadsenteret og avisa Innherred med utgangspunkt i verdens flyktningsituasjon og som en del av markeringen av den internasjonale FN dagen 24. oktober og i anledningen 70 – års jubileet for FNs verdenserklæringen om menneskerettigheter. Vi invitere alle kreative sjeler til å delta!

Alle foto som sendes inn vil bli utstilt på Falstadsenteret under arrangementet 24. oktober og de beste bidragene premieres. Vi håper at konkurransen kan bidra til refleksjoner og gi utgangspunkt for samtaler rundt hvordan situasjonen til flyktninger er i verden i dag. Flyktningsituasjonen i verden 2018 Ved inngangen til 2018 var 66 millioner mennesker på flukt. Av disse flyktet 25,4 millioner over en landegrense. 40,3 millioner er på flukt i sitt eget land. Rundt halvparten av alle som er på flukt er barn.
Antallet mennesker på flukt har økt betraktelig de siste årene. Krig og konflikt er hovedårsaken til at mennesker flykter fra hjemmene sine.

Artikkel 1 FNs verdenserklæring om menneskerettigheter:
«Alle mennesker er født frie og med samme menneskeverd og menneskerettigheter. De er utstyrt med fornuft og samvittighet og bør handle mot hverandre i brorskapets ånd».  

Hva betyr dette for deg?

Å delta i konkurransen er kjempelett!
Vi ønsker vi at du skal ta et bilde hvor du viser hva du legger i ordet «medmenneske» og den første artikkelen av FNs verdenserklæring om menneskerettigheter. Bildet legger du ut på Instagram og merker det med
#medmenneske_falstadsenteret. Du kan sende inn så mange bilder du ønsker.
Om du ikke har Instagram så går det også helt fint.
Du kan bare sende oss bilde på mail; post@falstadsenteret.no.
Merk mailen med; «medmenneske», navn og alder.
Aldersgrense for å delta: 0 – 100 år
Frist for innsending av bilder er 18. oktober.
Premiering av 3 bilder med gavekort.
Juryen vil bestå av representanter fra Falstadsenteret, avisa Innherred og Unge Falstad venner.
Utdeling av premier på Falstadsenteret 24. oktober kl. 18.00 under utstillingsåpningen av den interaktive fotoutstilling BIDRAG.
For mere informasjon om flukt og flyktninger: http://www.fn.no

×