Falstadarkivet

«Vet dere noe om min onkel Kjell som var fange på Vollan?» «Fins det fangekort for min oldefar Arve?» «Bestemor Borghild laget et broderi mens hun var på Grini. Har dere interesse av dette?»

Falstadsenterets samlinger – Falstadarkivet – består av dokumenter, gjenstander, fotografier, film- og lydopptak. Disse knytter seg til Falstad som fangeleir under andre verdenskrig, til leirer andre steder og til andre epoker av Falstads historie.

Vi er behjelpelige med å framskaffe informasjon om tidligere fanger for forskere, studenter, familie eller andre med særlig interesse. Vi tar i mot materiale til våre samlinger. I magasinet sikres gjenstander, fotografier, dokumenter og opptak for ettertida, og gjøres tilgjengelig for publikum så langt det er mulig.

Gjenstander og fotografier er jevnlig i bruk i formidling og undervisning. Deler av fotosamlingen er tilgjengelig på Flickr. Et utvalg kilder er presentert på bloggen Glimt fra Falstadarkivet.

Fangekort

Vi har digitale kopier av fangekort fra SS Strafgefangenenlager Falstad og Vollan fengsel i Trondheim. De er knyttet til godt over 6.000 personer som var fanger under 2. verdenskrig. Vi har fangekort for ca. 3.300 av ca. 4.200 falstadfanger. De originale kortene fins i Riksarkivet i Oslo.

For spørsmål, ta kontakt med post@falstadsenteret.no.

Les mer

 

Donasjon til Falstadsenterets samlinger fra en tidligere fanges familie. Foto: Falstadsenteret .
×