Åpningstider 

man: stengt
tirs-fre:
12.00 - 16.00
lør:
stengt
søn:
12.00 - 17.00

 

Åpningstider i påska: 

Palmesøndag 2. april: 12.00-17.00
Man 3. april - man 10. april: stengt
Ordinære åpningstider fra og med tirsdag 11. april. 

 

Priser

Voksen 150,-
Student 100,-
Barn (under 12år) gratis

Forside / Forsiden / Ofte stilte spørsmål

Ofte stilte spørsmål


Her har vi samlet noen spørsmål som mange lurer på. Hvis du har andre spørsmål til oss er det bare å ta kontakt.

Har dere trådløst internett?

Hovedbygningen på Falstadsenteret har WiFi over hele bygningen. Gjestenettet er gratis å bruke, og man logger på ved hjelp av en engangskode på SMS. Spør oss i resepsjonen om du trenger hjelp.

Tar dere VIPPS?

Hos oss kan du betale med VIPPS, kort eller kontant. Og ved større bestillinger kan vi også sende faktura.

Har dere el-bil lader?

Det finnes 5 ladere for el-bil ved husveggen til Falstadsenteret. Spør i resepsjonen for ladebrikke.

Kan vi ha med hund?

Av hensyn til øvrige gjester ønsker vi ikke at kjæledyr blir med inn på senteret, med unntak av førerhunder eller servicehunder. Derimot finnes det mange flotte turstier og naturopplevelser på Ekne som kan gi gode opplevelser for både tobeinte og firbeinte. Ta en titt på siden vår om Naturopplevelser for tips!

Er det barnevennlig her?

Selv om Falstads historie har noen mørke sider ved seg, er våre lokaler lyse og innbydende. I sommersesongen har vi egne aktiviteter for de små, med tegne- og perlekrok, skattejakten «Finn ordet», og barnebøker i biblioteket. Vår digitale rekonstruksjon av SS-leiren gir ofte mange fine opplevelser på tvers av generasjoner. Vår erfaring er at barns nysgjerrighet og undring får blomstre i møte med utstillingene, stedet og sporene fra fortiden, så lenge historien formidles tilpasset deres alder.

Vi kan tilby tilpassede undervisningsopplegg for barneskoler, ta kontakt med vår undervisningsavdeling for mer informasjon.

Kan vi kjøpe lunsj eller middag?

Lunsj og middag kan dessverre ikke kjøpes på stedet, men kan forhåndsbestilles for grupper. Vi selger kioskvarer med kaffe, te, forfriskninger eller en enkel snack ved resepsjonen.

For bestilling eller spørsmål rundt matservering, ta kontakt med vår avdeling for Rom og Mat.

Spøker det her?

Vi får ofte spørsmål om det spøker på Falstadsenteret. Det er nok naturlig at mange tenker på det med bakgrunn i historien her. Våre ansatte opplever senteret som et godt sted å være. Selv om møtet med historien her kan være en sterk opplevelse for mange, er Falstadsenteret i dag et fredfullt sted. Her opplever vi daglig gode samtaler, kreativitet og engasjement sammen med våre gjester, samarbeidspartnere og alle skoleelevene som besøker oss for å jobbe med historie, menneskerettigheter og demokrati.