For lærere
Falstadsenteret anbefaler forberedelser og etterarbeid i forbindelse med undervisningsbesøk på Falstad.
Undervisningstilbud
informasjonshefte til lærere, høst 2017 (pdf). Temaet for høstens undervisningsopplegg er Fangenskap i krig og konflikt – korrespondanse fra andre verdenskrig. Hvem var fangene under andre verdenskrig og hvorfor ble de arrestert? Hva skrev de i brevene hjem til sine familier? Hva ble utelatt fra brevene? Hva kan disse brevene fortelle oss i dag om ytringsfrihet, og om ytringers betydning for mennesker som lever i antidemokratiske samfunn?
Forberedelser
Faglige forberedelser øker elevenes læringsutbytte. Informasjon om minnestedet og Falstads historie finnes på våre nettsider.
Etterarbeid
Et besøk på Falstad varer i fire timer og det er mye informasjon som skal bearbeides. Vi anbefaler lærere å sette av tid til å ta opp inntrykkene i ettertid.
Digitale undervisningsressurser
Våre nettbaserte undervisningsressurser er brukervennlige og har lærerveiledning. Begge ressursene presenterer et mangfold av kilder som studentene tolker, vurderer og setter i sammenheng for å få forståelse for historien. De kan brukes til både forarbeid og etterarbeid:
Bloggen «Ung1945» kan brukes til etterarbeid av skolene:
- www.ung1945.blogspot.no: «Tenk deg at du er 15 år i 1945. Hvilket samfunn ville du ønsket deg på bakgrunn av erfaringene fra krigen?»
Informasjon på nett
Ved søk på «Falstadsenteret» eller tilsvarende på følgende sider finnes bilder, filmer, digitale fortellinger, intervju, glimt fra Falstadarkivet og lignende til bruk i forberedelse og undervisning:
Informasjon på våre nettsider
Mer informasjon om historien og Falstadsenteret finnes under Historie og Om oss. Det er også mulig å gå inn på Bibliotek eller Publikasjoner for å lese om ulike tema knyttet til Falstad, andre verdenskrig og menneskerettigheter. Temakataloger kan lastes ned og det er mulig å låne bøker fra biblioteket vårt.