Filmpris til danseforestillingen Tilføyelser

Publisert 17. oktober 2017

Vi gratulerer koreograf Anna Hegdahl og filmskaper Håkon Walter Iversen med gullprisen i den engelske filmkonkurransen ”Joie the Vivre Short Film Competition”, avholdt av Pavillion Dance South West. Filmen som stakk av med den gjeveste prisen er en kortfilm av danseforestillingen Tilføyelser, som ble vist på Falstadsenteret høsten 2016.

I den unike danseforestillingen deltok profesjonelle dansere sammen med dansekompaniet Creme Fraiche, samt dansepraktikanter fra Inderøy videregående skole og Olav Duun videregående skole.

Sølvprisen i filmonkurransen gikk til Still/Sparkling, et samarbeid mellom koreograf Anna Golding og filmskaper Richard Tomlinson med Grace and Growl Dansekompani. Konkurransen har som formål å feire og gi anerkjennelse til filmer som viser eldre som danser. Emma Abbey, Head of engagement, uttalte: » Vi er begeistret for våre to prisvinnere. De har begge skapt visuelle fantasiverdener for deres karakterer å være i, og de bruker begge danserne til å fortelle menneskelige historier- fra de tragiske og mørke hendelsene som tok sted under 2. Verdenskrig til lykke og humor vi finner i vår hverdag. Disse filmene representerer både de enkle og gledelige delene av livet og den usette mørke historien fra fortiden»

For mer informasjon:

Fra danseforestillingen «Tilføyelser» i borggården med Filip Fahlstrøm og Live Strugstad. Foto: Espen Storhaug
×